ΑΘΗΝΑ
12:01
|
02.05.2024
Η Ναλέντι Πάντορ χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, Ναλέντι Πάντορ, σε συνέντευξή της στο Reuters, δήλωσε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όσο συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αυτή η τρομακτική τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Γάζα γίνεται όλο και χειρότερη. Πιστεύω ότι ο πλανήτης έχει δει αρκετά έκτροπα, τώρα είναι η ώρα για τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά των κατοίκων της Γάζας» δήλωσε η Υπουργός, χαρακτηρίζοντας της κατάσταση «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας».

«Θα πίστευε κανείς ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα είχε αντιδράσει έως τώρα, μιας και χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακρεουργηθεί. Και είναι αθώοι Παλαιστίνιοι πολίτες που έχουν υποστεί δεκαετίες κατοχής και κακοποίησης» τόνισε η Ναλέντι Πάντορ, χαρακτηρίζοντας την ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη « παρόμοια» με το Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

«Οι Παλαιστίνιοι πολίτες δεν μπορούν να αποκτήσουν περιουσία και, όταν έχουν, μπορεί να καταληφθεί χωρίς αντίτιμο, το ίδιο βιώναμε και στη χώρα μας. Πρέπει να έχουν ταυτότητα όταν μετακινούνται για να αποδείξουν την εθνοτική τους καταγωγή, αντί για την ιδιότητα του πολίτη. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά Απαρτχάιντ» εξήγησε η υπουργός της Νότιας Αφρικής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκυ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα