ΑΘΗΝΑ
17:53
|
28.04.2024
Το διάταγμα που εξέδωσε σήμερα ο Άσαντ προβλέπει τη μετατροπή της θανατικής ποινής σε ισόβια και των ισόβιων δεσμών σε 20ετή ποινή φυλάκισης.
Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενική αμνηστία έδωσε σήμερα ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από τη 16η Νοεμβρίου 2023 με εξαιρέσεις που αφορούν μεταξύ άλλων το λαθρεμπόριο όπλων ή καταδίκες για ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya, το διάταγμα που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα ο Μπασάρ Άσαντ προβλέπει τη μετατροπή της θανατικής ποινής σε ισόβια και των ισόβιων δεσμών σε 20ετή ποινή φυλάκισης.

Προβλέπεται επίσης η αποφυλάκιση όλων όσων πάσχουν από σοβαρά νοσήματα ή έχουν ηλικία άνω των 71 ετών.

Μπασάρ Άσαντ

Στις αρχές Σεπτέμβρη ο Πρόεδρος της Συρίας είχε εκδώσει διάταγμα για την κατάργηση ορισμένων στρατοδικείων  τα οποία οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων τα είχαν καταγγείλει επειδή αποφάσιζαν θανατικές ποινές δίχως την προβλεπόμενη νομική διαδικασία των κατηγορουμένων.

Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2022, ο Πρόεδρος Άσαντ είχε δώσει χάρη στους λιποτάκτες  δίνοντάς τους το περιθώριο να αποφύγουν την ποινή κάθειρξης εφόσον πήγαιναν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους εντός τριών-τεσσάρων μηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα