ΑΘΗΝΑ
17:07
|
28.04.2024
«Έχουμε ένα ζωντανό ζώο πάνω στο αεροπλάνο και το άλογο κατάφερε να ξεφύγει από το κλουβί του», είπε ο πιλότος στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας!
Μυστήριο πώς το άλογο δραπέτευσε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φορτηγό αεροσκάφος Boeing 747 πραγματοποίησε αναγκαστική επιστροφή ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Νέα Υόρκη στη Λιέγη του Βελγίου, όταν διαπιστώθηκε πως ένα άλογο είχε αποδράσει από το κλουβί του.

Αναγκαστική επιστροφή πραγματοποίησε σήμερα αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Νέα Υόρκη προς τη Λιέγη καθώς, την ώρα της πτήσης ένα άλογο έφυγε από το κλουβί του. Η απόδραση ενώ το αεροπλάνο πετούσε στα περίπου 30.000 πόδια (9.144 μέτρα) προκάλεσε αναστάτωση και εύλογο πανικό. Το περιστατικό σημειώθηκε στα πρώτα 90 λεπτά της πτήσης και ο πιλότος αποφάσισε να κάνει στροφή 90 μοιρών και να γυρίσει πίσω.

«Μάλιστα, κύριε. Είμαι ένα φορτηγό αεροπλάνο» ακούγεται να λέει ο πιλότος σε μια καταγραφή του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που απέκτησε το Live ATC. «Έχουμε ένα ζωντανό ζώο, ένα άλογο, πάνω στο αεροπλάνο και το άλογο κατάφερε να ξεφύγει από το κλουβί του. Δεν έχουμε πρόβλημα ως προς την πτήση, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορούμε να βάλουμε το άλογο πίσω με ασφάλεια».

Στη συνέχεια, φέρεται να έριξε περίπου 20 τόνους καυσίμων πάνω από τον Ατλαντικό, για να διασφαλίσει πως το αεροπλάνο δεν θα ξεπερνούσε το όριο ασφαλείας της προσγείωσης.

Ο πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Air Atlanta Icelandic ενημέρωσε επίσης πως η κατάσταση στο αεροπλάνο ήταν υπό έλεγχο και ότι η συμπεριφορά του τετράποδου «δραπέτη» δεν ενέπνεε ανησυχία. Ακολούθως, ακούγεται να ζητά από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας την παρουσία κτηνιάτρου, όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Φτάνοντας εκεί, ένας υπάλληλος του πύργου ελέγχου τον ρωτά αν χρειάζεται βοήθεια. «Στο έδαφος αρνητικό, στη ράμπα, ναι» απαντά εκείνος. «Έχουμε ένα άλογο σε… δυσκολία».

Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι το πώς το άλογο κατάφερε να απελευθερωθεί από το κλουβί του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα