ΑΘΗΝΑ
05:38
|
21.05.2024
Καλύτερες συνθήκες εργασίας και βασικά δικαιώματα διεκδικούν σήμερα χιλιάδες υπάλληλοι των Starbucks στις ΗΠΑ.
Υπάλληλοι στα Starbucks
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργία προχωρούν σήμερα πάνω από 5.000 εργαζόμενοι στην αλυσίδα καφεστιατορίων Starbucks αξιοποιώντας τη σημερινή ημέρα «Red Cup Day» κατά την οποία πελάτες-συλλέκτες παίρνουν δωρεάν επαναχρησιμοποιήσιμες κούπες της εταιρίας ενόψει των γιορτών των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων.

Στάσεις εργασίας έχουν αναγγελθεί πως θα πραγματοποιηθούν παράλληλα σε δεκάδες καταστήματα μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας όχι μόνον για τις χαμηλές αμοιβές αλλά και για τις συνθήκες εντατικής εργασίας στις οποίες υποβάλλονται καθημερινά και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή εορταστική περίοδο.

Η πολυεθνική από την πλευρά της κωφεύει στα αιτήματα των εργαζομένων ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποθαρρύνει τον συνδικαλισμό των εργαζομένων.

Από το τέλος του 2021 ως σήμερα έχουν δημιουργήσει σωματεία πάνω από 363 καταστήματα της εταιρίας Starbucks σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του πανεπιστημίου Κορνέλ, από την αρχή του 2023, συμμετείχαν σε 315 κινητοποιήσεις περίπου 457.000 εργαζόμενοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα