ΑΘΗΝΑ
00:05
|
01.05.2024
Το Κίεβο ο πρώτος σταθμός του νέου υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλοτε ενοίκου της Ντάουνινγκ Στριτ.
Πρώτο τετ α τετ των Κάμερον-Ζελένσκι στο Κίεβο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας από το 2010 έως το 2016.

Ο κ. Κάμερον μετέφερε στον κ. Ζελένσκι τη σταθερή στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλευρό της Ουκρανίας τονίζοντας μάλιστα ότι η Βρετανία «θα είναι μαζί σας για όσο χρειαστεί». Δεσμεύτηκε ότι η βρετανική στήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου θα είναι «ηθική, διπλωματική, οικονομική, αλλά πάνω από όλα, στρατιωτική».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Ντέιβιντ Κάμερον για την υποστήριξη της βρετανικής ηγεσίας και τον συνεχάρη για τον νέο ρόλο του στο τιμόνι του Φόρεϊν Όφις. «Είναι μια στήριξη υψίστης σημασίας», είπε ο Ζελένσκι προσθέτοντας «τώρα που η διεθνής κοινότητα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο των πεδίο των μαχών στην Ουκρανία». Ένας σαφής υπαινιγμός για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Βρετανία και ανήρτησε ένα μικρό στιγμιότυπο της συνάντησής του με τον Ντέιβιντ Κάμερον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με την παρουσία μου εδώ θέλω να δείξω ότι θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε την ηθική, τη διπλωματική και την οικονομική υποστήριξη και κυρίως τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεστε όχι μόνο φέτος και του χρόνου, αλλά για όσο χρόνο χρειαστεί», είπε ο κ. Κάμερον και πρόσθεσε: «Είχα κάποιες διαφωνίες με τον Μπόρις Τζόνσον, γνωριζόμαστε 40 χρόνια, αλλά η υποστήριξή του προς εσάς ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανε αυτός και η κυβέρνησή του».

Να θυμίσουμε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε «comeback» στην ενεργό πολιτική μετά από επτά και πλέον χρόνια… ανυπαρξίας. Αντικατέστησε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος μετακόμισε στο υπουργείο Εσωτερικών μετά την «απόλυση» της Σουέλα Μπέιβερμαν και τον άρον άρον ανασχηματισμό του πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα