ΑΘΗΝΑ
23:15
|
03.05.2024
Παρελθόν αποτελεί η Σουέλα Μπράβερμαν στην κυβέρνηση Σούνακ, μετά τις δηλώσεις της για τους άστεγους και το άρθρο της που κατηγορούσε την αστυνομία.
Σουέλα Μπράβερμαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρελθόν από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας αποτελεί από σήμερα, Δευτέρα (13/11) η Σουέλα Μπρέιβερμαν, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τον άρθρο της στην εφημερίδα The Times, που κατηγορούσε ανοιχτά την αστυνομία, ότι εφάρμοζε «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, λαμβάνοντας σκληρή στάση απέναντι σε πορείες δεξιών ή ακροδεξιών οργανώσεων και πιο ανεκτική απέναντι στις συγκεντρώσεις στήριξης των Παλαισινίων. Το άρθρο της κ. Μπρέιβερμαν γράφτηκε πριν από τη διοργάνωση των διαδηλώσεων του του Σαββάτου (11/11). Η φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης με τουλάχιστον 800.000 διαδηλωτές σύμφωνα με τους διοργανωτές ενώ σαφώς μικρότερη ήταν η διαμαρτυρία των εθνικιστών Βρετανών.

Το άρθρο της Μπρέιβερμαν δεν διαγράφηκε ποτέ και αργότερα προέκυψε, ότι η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών είχε αψηφήσει το αίτημα της Ντάουνινγκ Στριτ να κατεβάσει τους τόνους της κριτικής της στη βρετανική αστυνομία.

Ωστόσο, εκτός της καρατόμησης της υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το BBC, αναμένονται και άλλες αλλαγές. Συγκεκριμένα, κυβερνητική πηγή δήλωσε, ότι διεξάγεται ανασχηματισμός της ομάδας των κορυφαίων υπουργών του Σούνακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sun, ο Τζέιμς Κλέβερλι αντικαθιστά τη Σουέλα Μπρέιβερμαν στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, με τον Κλέβερλι να τονίζει, ότι «το να υπηρετήσω ως γραμματέας εσωτερικών ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου».

Σε παλαιότερη δήλωσή της, η Μπρέιβερμαν είχε πει: «Θα έχω περισσότερα να πω εν ευθέτω χρόνω», οδηγώντας σε εικασίες, ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ηγεσία του Σούνακ.

Να τονιστεί, ότι οι Εργατικοί, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και ορισμένοι βουλευτές των Τόρις έχουν εισηγηθεί πολλάκις την απόλυση της Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα