ΑΘΗΝΑ
13:36
|
28.04.2024
Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου, κάτι που δείχνει πως ο αστυνομικός τον πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση.
Από την κηδεία του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, καθώς βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του, κάτι που δείχνει πως ο αστυνομικός τον πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση, όπως άλλωστε είχε αποφανθεί ο ιατροδικαστής

Ειδικότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Πρόκειται για στοιχείο που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα, πράγμα που μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ο 17χρονος στην απελπιστική του προσπάθεια να σώσει τη ζωή του έβαλε μπροστά τα χέρια του.

Κατόπιν η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα. Ο ιατροδικαστής είχε ήδη αποφανθεί ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Χρήστο από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, Γιάννης Μπακαγιάννης, μίλησε εξ αρχής για «εκτέλεση» ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και παράλληλα ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ το παιδί είχε ήδη καταλήξει.

Μετά το περιστατικό ξεκίνησε άμεσα έρευνα για τη διαλεύκανση του περιστατικού, με τον 41χρονο αστυνομικό να τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. «τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία» για το συμβάν στη Βοιωτία.

Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Χρήστο Μιχαλόπουλο

Στα δικαστήρια της Θήβας απολογείται σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Η απολογία του 41χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ Βοιωτίας έχει προγραμματιστεί για τις δέκα σήμερα το πρωί.

Πρόκειται να απολογηθεί στο γραφείο του ανακριτή για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού.

Ο αρχιφύλακας ο οποίος παραμένει κρατούμενος, φέρεται να έχει δηλώσει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και το θύμα επιχείρησε να το πάρει.

Οργή και θρήνος στην κηδεία του 17χρονου

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές συνόδευσαν την σορό του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στο νεκροταφείο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, με μεγάλη αυτοκινητοπομπή και συνοδεία μουσικής συνόδευσαν την σορό στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλίαρτο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δικοί του άνθρωποι συνέχισαν να ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατό του, με το πλήθος να κρατά πανό που έγραφε: «όταν οι μπάτσοι σκοτώνουν τα παιδιά σας, τότε θα βγείτε και εσείς από τα κλουβιά σας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα