ΑΘΗΝΑ
00:50
|
28.02.2024
Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αποχωρήσει από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής λόγω έλλειψης σεβασμού.
Πέτρος Κόκκαλης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία νέου κόμματος ανακοινώνει απόψε στην ΕΡΤ ο Πέτρος Κόκκαλης, στην εκπομπή του Απόστολου Μαγγηριάδη. Ταυτόχρονα κλείνει την περίοδο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία βασίστηκε στην εξαιρετική προσωπική και πολιτική σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

O Πέτρος Κόκκαλης είναι ένας από τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαγραφεί και ο Στέλιος Κούλογλου έχει ανεξαρτητοποιηθεί), αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του για τη δημιουργία δικού του κόμματος, με πράσινο πρόσημο. Αξιοποιεί ένα μεγάλο πολιτικό κενό από την απουσία ενός σύγχρονου πράσινου κόμματος, την ώρα που ανάλογοι σχηματισμοί κερδίζουν έδαφος στις ευρωπαϊκές χώρες και εκπροσωπούνται με ισχυρή ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Είχε σκιαγραφήσει μάλιστα το περίγραμμα αυτού του νέου κόμματος λέγοντας: «Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης, η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα.

Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, όπως ο ίδιος είχε γράψει στο Twitter, είχε αποχωρήσει από τις εργασίες της θυελλώδους Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο λόγω έλλειψης σεβασμού.

«Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα αυτό ήταν η ώρα ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της Κεντρικής Επιτροπης έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δάνειο 60 δισ. δολαρίων αναζητά το Ισραήλ

Το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης μελετά στο Ελσίνκι ο Δένδιας

Το ψήφισμα της Καρυστιανού υπογράφει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα