ΑΘΗΝΑ
07:43
|
02.05.2024
Ξεκίνησε η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ- Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από το ΕΜΠ, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πύλες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου άνοιξαν και φέτος για τον κόσμο που θέλει να αφήσει ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των νέων που πριν από 50 χρόνια δεν περίμεναν ποτέ ότι ένα τανκ της χώρας θα περάσει από πάνω τους! Οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κορυφώθηκαν το απόγευμα με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τα μπλοκ φοιτητών, εργαζομένων, κομμάτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου χρωμάτισαν τη φετινή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία μεταξύ άλλων και με συνθήματα κατά του πολέμου του Ισραήλ. Χιλιάδες κόσμου φώναξαν:

  • «Ψωμί, Παιδεία, Ειρήνη, Ελευθερία»
  • «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί»
  • «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι το Πολυτεχνείο είναι πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες.Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε: «Τα μηνύματα του είναι επίκαιρα, είναι διαχρονικά. Σήμερα συναντιέται το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” με τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών εμπόρων, των επιστημόνων, της νεολαίας».

Παρών στην πορεία έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, που έγινε δεκτός με τις επευφημίες μελών του κόμματός του. Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Κώστας Ζαχαριάδης, Δώρα Αυγέρη, Νίκος Παππάς, Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου, Γιώργος Τσίπρας, Έλενα Αυλωνίτου.

Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Το κλίμα της ημέρας μας μεταφέρει με τον φακό του ο Κωνσταντίνος Ζήλος.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα