ΑΘΗΝΑ
03:32
|
02.05.2024
Λόγω της αποχής των δικηγόρων ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα δικαστεί τον Σεπτέμβρη του 2024.
Παραμένει ελεύθερος με αναστολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις 9 Σεπτεμβρίου του 2024 αναβλήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω αποχής των δικηγόρων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό τού Δημήτρη Λιγνάδη, καταδικασμένου πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς.

Η δίκη αφορά σε κατηγορητήριο που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τις δύο υποθέσεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και τη μία από τις δύο αθωωτικές αποφάσεις για τους άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.

Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η Εισαγγελία Εφετών έκρινε πως η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί αλλά και ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα πρέπει να εξετάσει και αν η ποινή που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη για τις δύο υποθέσεις του 2015 είναι χαμηλή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος είναι ελεύθερος με αναστολή που του χορήγησε το δικαστήριο, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2022, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και την Επίδαυρο, το 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα