ΑΘΗΝΑ
20:08
|
27.04.2024
Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, εξέτιε ποινή 6 ετών, για την επίθεση σε τράπεζα, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός φυλακής θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα η Πόλα Ρούπα με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτηση της για υφ’ όρων απόλυση.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, συνελήφθη αρχικά τον Απρίλιο του 2010 μαζί με πέντε ακόμη άτομα και τον Νίκο Μαζιώτη. Προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, τον Οκτώβριο του 2011 λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου.

Τον Ιούνιο του 2012, ωστόσο, Μαζιώτης και Ρούπα δεν έδωσαν το τακτικό τους παρών, όπως όφειλαν, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και επέστρεψαν στην παρανομία.

Μετά από δύο χρόνια, ο Νίκος Μαζιώτης που –όπως και η Πόλα Ρούπα– είχε στο μεταξύ καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι και συνελήφθη μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η Πόλα Ρούπα, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2017 στην Ηλιούπολη και καταδικάστηκε αρχικά σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της μειώθηκε σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στην Πόλα Ρούπα επιβάλλονται για την αποφυλάκιση της οι περιοριστικοί όροι τής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκτός Αθηνών, που δήλωσε ότι θα διαμένει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα