ΑΘΗΝΑ
07:25
|
03.05.2024
Με παλμό και ζωντάνια, δεκάδες χιλιάδες κόσμου απέδειξαν πως οι αγώνες του Πολυτεχνείου δεν ξεχάστηκαν και πως τα συνθήματα παραμένουν επίκαιρα.
Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των πολιτών στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντυπωσιακή ήταν απόψε η ανταπόκριση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στα καλέσματα μαζικών φορέων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο για συμμετοχή στην φετινή 50η επέτειο από το Πολυτεχνείο.

Το «ανθρώπινο ποτάμι» με εντυπωσιακό παλμό και δύναμη κατευθύνθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό αφού προηγουμένως (μία ώρα πριν) η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ με τους φοιτητές να ανεμίζουν μία τεράστια σημαία της Παλαιστίνης.

Η πορεία κινήθηκε με πιο αργούς ρυθμούς από άλλες χρονιές λόγω της συμμετοχής άνω των 30.000 πολιτών και των πολυάριθμων μπλοκ κομμάτων και μαζικών φορέων.
Τα συνθήματα του πολυτεχνείου (όπως το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία») μπλέχτηκαν με εκείνα του παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και αξιοπρέπεια.

Πέρα από τα συνθήματα με παλμό και ζωντάνια, δεν έλειψε ούτε το ριζίτικο τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά» που τραγούδησε πλήθος φοιτητών:

«Πότε θα κάμει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει, να πάρω το ντουφέκι μου, την έμορφη πατρόνα, να κατεβώ στον Ομαλό, στη στράτα του Μουσούρου, να κάμω μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες, να κάνω και μωρά παιδιά, να κλαιν’ δίχως μανάδες».

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας αισθητή ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που λίγο πριν τις 20.00 είχαν προβεί σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές, σε λεγόμενου «προληπτικούς ελέγχους» δίχως να έχουν προηγηθεί επεισόδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα