ΑΘΗΝΑ
21:57
|
02.05.2024
Παιδιά νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού στην Κόρινθο με μια φωνή πραγματοποίησαν πορεία για την 17η Νοέμβρη και φώναξαν για την Ειρήνη!
Νήπια στην Κόρινθο για το Πολυτεχνείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κοσμοδρόμιο βρέθηκε στο κέντρο της Κορίνθου, στην πλατεία «Φλοίσβου» στη μικρή αλλά ηχηρή πορεία των παιδιών του νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού των εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου για τα 50 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παιδιά ηλικίας 4-5 χρόνων φώναξαν, τραγούδησαν, είπαν συνθήματα και χόρεψαν για την Ειρήνη.

Παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς έδωσαν το «παρών» και η πλατεία γέμισε με παιδικές φωνές στη μνήμη της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη!

«Η Ειρήνη ενώνει, ο πόλεμος σκοτώνει»

Με δυνατές φωνές, με τα πλακάτ στα χέρια και με ενωμένη δύναμη, παιδιά του νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού δίνουν το δικό τους μήνυμα, που δεν είναι άλλο από την Ειρήνη.

Η φωνή των νηπίων ενώνει – Η φωνή των μεγάλων διχάζει.

Το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός των εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου της Κορίνθου, σε μια προσπάθεια ενσυναίσθησης των μικρών παιδιών, μαζεύτηκαν σήμερα, 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διαμαρτυρήθηκαν για τον πόλεμο, φώναξαν για την Ειρήνη και χόρεψαν για την Ελευθερία!

Τι ειρωνεία όμως… Τα μικρά παιδιά, η αθωότητά τους και το αίτημά τους για Ειρήνη και Ελευθερία σε μια εποχή που ο πόλεμος βράζει στη Γάζα, που χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί και άλλα τόσα τρέμουν από φόβο για ζωή, σε μια πόλη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτή, τα παιδιά ζητούν το αυτονόητο: Τέλος ο πόλεμος, ζήτω η Ειρήνη.

Κι αν δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Γάζα, τα παιδάκια φώναξαν για τα άλλα τα παιδάκια, τα όχι τόσο τυχερά, για αυτά που παλεύουν καθημερινά για τα δικά μας αυτονόητα. Ενώθηκαν οι φωνές και το συναίσθημα της Ειρήνης πλημμύρισε την πλατεία της Κορίνθου «Φλοίσβος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα