ΑΘΗΝΑ
11:53
|
02.05.2024
Ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, σαν σήμερα, στις 17 Νοεμβρίου του 2017 ύψωσε τη γροθιά του για τους πεσόντες του Πολυτεχνείου για τελευταία φορά.
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναδημοσίευση άρθρου του Κοσμοδρομίου από τις 17 Νοεμβρίου του 2021.

Ο Μανώλης Γλέζος απεβίωσε στις 30 Μαρτίου του 2020. Φέτος για πρώτη φορά ο αγωνιστής της ελευθερίας, ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης δεν θα δώσει το «παρών» στο ετήσιο προσκύνημα μπροστά από την κεφαλή στον προαύλιο χώρο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η παρουσία του Γλέζου στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση των φοιτητών κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών απέπνεε πάντα σεβασμό, ποτέ δεν λοιδορήθηκε γιατί στα 97 χρόνια της ζωής του ο Ναξιώτης Μανώλης δεν καπηλεύτηκε τους αγώνες των άλλων. Η φωτογραφία με την υψωμένη γροθιά του «πρώτου Παρτιζάνου της Ευρώπης», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Σαρλ Ντε Γκολ, δεν θα ξεχαστεί ποτέ.     

 

Το ημερολόγιο έδειχνε Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017. Χιλιάδες κόσμου όπως κάθε χρόνο είχαν και τότε συγκεντρωθεί στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν αφήνοντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο ή ένα στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων της εξέγερσης για τη Δημοκρατία.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν λογάριασε εκείνη την ημέρα τις κακές καιρικές συνθήκες. Αμέσως κατευθύνθηκε στο μνημείο και αφού στάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα ακίνητος ύψωσε τη γροθιά του ψηλά. Ήταν η τελευταία φορά που θα βρισκόταν εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα