ΑΘΗΝΑ
08:19
|
03.05.2024
Πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο αφήνοντας ένα γαρύφαλλο και ένα στεφάνι, για να τιμήσουν τους αγώνες των φοιτητών.
Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμά και φέτος η Θεσσαλονίκη, με πλήθος φοιτητών και φοιτητικών οργανώσεων να έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην -υπό συμβολική κατάληψη- Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα, πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο αφήνοντας ένα γαρύφαλλο και ένα στεφάνι, για να τιμήσουν τους αγώνες των φοιτητών.

Στην πρόσοψη της Πολυτεχνικής Σχολής οι φοιτητές έχουν κρεμάσει μεγάλο πανό με μηνύματα κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και της κρατικής καταστολής ενώ την ίδια ώρα ακούγονται τραγούδια που συνδέθηκαν με την εξέγερση του 1973.

Πέρα από τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου, αυτή τη χρονιά κυριαρχούν οι αναφορές και τα συνθήματα για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.

Φόρο τιμής αποτίνουν με την κατάθεση στεφάνων και εργατικά σωματεία, όπως και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης.

Συγκεκριμένα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο Πολυτεχνείο, με προσυγκέντρωση των εργατικών σωματείων στις 10:00 στην Καμάρα.

Στεφάνι θα καταθέσει στο μνημείο και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς θα συγκεντρωθούν στις 17:00 μ.μ. στη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση στο Αμερικανικό Προξενείο.

Ταυτόχρονα, σε φρούριο έχει μετατραπεί η πόλη καθώς αυξήθηκαν τα μέτρα της αστυνομίας για τη σημερινή διαδήλωση. Ήδη οι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης έχουν απομακρυνθεί ενώ ισχύουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως προς την κίνηση αλλά και στάθμευση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα σήμερα από 16.00΄ ώρα σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα