ΑΘΗΝΑ
18:00
|
27.04.2024
Οι Φιλιππίνες υφίστανται τακτικούς σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις λόγω της θέσης τους στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς».
Έπεσαν οροφές σε τουλάχιστον δύο εμπορικά κέντρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός του ισχυρού υποθαλάσσιου σεισμού που ταρακούνησε, νωρίς το πρωί, τις νότιες Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κτίρια.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εντοπίστηκε 26 χιλιόμετρα από την περιοχή του Μπουριάς στο νότιο άκρο των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ το εστιακό του βάθος, σύμφωνα με τις μετρήσεις, υπολογίζεται στα 78 χιλιόμετρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οροφές να πέφτουν σε δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς οι κολόνες ταλαντεύονται και οι άνθρωποι σκύβουν και φωνάζουν έντρομοι.

Το εμπορικό κέντρο SM City General Santos και το εμπορικό κέντρο Robinsons GenSan ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά.

Το προεδρικό μέγαρο ανέφερε ότι ο πρόεδρος Φερντινάντο Μάρκος Τζούνιορ, που βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια για την ετήσια σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, έδωσε εντολή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πληγέντων από τον σεισμό.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ δήλωσε ότι «αξιολογεί τις επιπτώσεις του σεισμού και είναι έτοιμο να υποστηρίξει την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

Οι Φιλιππίνες υφίστανται τακτικούς σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις λόγω της θέσης τους στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο σεισμικών ρηγμάτων γύρω από τον ωκεανό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα