ΑΘΗΝΑ
19:59
|
13.05.2024
Με ήλιο και βροχή, εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των 240 ομήρων της Χαμάς ζητούν από την κυβέρνηση να φέρει τους ανθρώπους τους πίσω.
Δεκάδες χιλιόμετρα διανύουν με τα πόδια οι εκατοντάδες διαδηλωτές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζουν τη μακρά πορεία δεκάδων χιλιομέτρων που ξεκίνησαν με τα πόδια στις 14 Νοέμβρη, από το Τελ Αβίβ με κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των 240 ομήρων της Χαμάς.

Φορώντας μπλουζάκια και κρατώντας πλακάτ με τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους, εκατοντάδες διαδηλωτές βαδίζουν ακούραστα με «καύσιμο» την οργή που νιώθουν για τους (έως τώρα) ατελέσφορους χειρισμούς της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ό,τι αφορά την τύχη των συγγενών και φίλων τους που βρίσκονται από τις 7 Οκτωβρίου στα χέρια της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Οι διαδηλωτές δεν κάμπτονται ούτε από τη ζέστη, ούτε από τις βροχές που συνάντησαν στην διάρκεια του οδοιπορικού που αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Κατά διαστήματα φωνάζουν ξανά και ξανά, δυνατά, το σύνθημα: «Αchshav, achshav, τώρα φέρτε τους πίσω!»

Οι διαδηλωτές ζητούν από τον ισραηλινό πρωθυπουργό να τους συναντήσει. Στο Δελτίο Τύπου της οργάνωσης των συγγενών ζητούν από τον Νετανιάχου να τους δεχθεί και να τους εξηγήσει ποιους όρους θέτει το Ισραήλ για μια ανταλλαγή των ομήρων.

Παράλληλα οι διοργανωτές της πορείας απευθύνουν πλατιά έκκληση σε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση υπέρ της απελευθέρωσης των ομήρων για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή τους στην κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσήλωση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη θετική ατζέντα αλλά και κόντρα για τη Χαμάς (video)

Ξεκινά η δίκη για διαφθορά του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

Πολωνοί αγρότες ξεκίνησαν απεργία πείνας στο κοινοβούλιο

Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Το μωρό γεννήθηκε ζωντανό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα