ΑΘΗΝΑ
08:32
|
02.05.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε το Σάββατο τη Δύση για τη στάση της στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις καθώς παρευρίσκεται στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα της Τουρκίας στις 15 Νοεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε το Σάββατο τη Δύση για τη στάση της στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα, όπου οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 12.000 Παλαιστίνιους, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.

«Η Δύση, δεσμευμένη από σταυροφορικά ιμπεριαλιστικά ιδεώδη, είναι μαζί. Δυστυχώς, το είδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Γερμανία. Ο Γερμανός πρόεδρος αντικατοπτρίζει την ίδια νοοτροπία», είπε ο Ερντογάν καθώς απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την πτήση της επιστροφής από τη Γερμανία. Την Παρασκευή βρέθηκε στο Βερολίνο για ημερήσια επίσκεψη, όπου συνάντησε τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα πει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια στη Χαμάς και έχει αντιταχθεί στις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι θα δώσει μια ανάπαυλα στην παλαιστινιακή ομάδα.

Ο Ερντογάν είπε ότι είπε στον Σολτς ότι η Άγκυρα λυπάται που βλέπει τη Γερμανία ως μία από τις χώρες που απείχαν από ένα ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο ζητούσε ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

Ο παγκόσμιος οργανισμός των 193 μελών ενέκρινε στις 27 Οκτωβρίου το μη δεσμευτικό ψήφισμα με ψήφους 120-14 και 45 αποχές. Η Γαλλία ψήφισε υπέρ του μέτρου. Η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο απείχαν. ενώ η Αυστρία και οι ΗΠΑ την καταψήφισαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα