ΑΘΗΝΑ
20:17
|
28.04.2024
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές βροχές τοπικά μέχρι το μεσημέρι. και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.
Καλάβρυτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 βροχές αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και θα συνοδεύονται από καταιγίδες στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Τις πρωινές ώρες οι βροχές θα σταματήσουν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου κατά τόπους θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 13-14, στην Ήπειρο από 4 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 16-17 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι οι ελάχιστες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πολύ ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι στη Μακεδονία, ενώ ενισχυμένο δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα θα επικρατήσει στον Κορινθιακό και τις γειτνιάζουσες με αυτόν περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και πιθανόν τοπικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά σε βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές βροχές που μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, και βαθμιαία 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα