ΑΘΗΝΑ
01:06
|
02.05.2024
Βγήκε σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby's και ο νέος ιδιοκτήτης έδωσε 2,7 εκ. δολάρια για να το αποκτήσει. Θα το πιει άραγε;
Το πανάκριβο Macallan Adami του 1926
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σπανιότατο μπουκάλι ουίσκι πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Πρόκειται για το Macallan Adami του 1926, το οποίο ωρίμασε σε βαρέλια από σέρι επί έξι δεκαετίες. Το 1986 εμφιαλώθηκε σε 40 μπουκάλια, που όμως δεν βγήκαν στην αγορά αλλά προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan. 

Δώδεκα από τα μπουκάλια, συμπεριλαμβανομένου αυτού που θα πωληθεί τον επόμενο μήνα, έφεραν ετικέτες σχεδιασμένες από τον Ιταλό ζωγράφο Βαλέριο Αντάμι.

Η τιμή που έπιασε το εν λόγω σκωτσέζικο ουίσκι στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο αποτελεί ρεκόρ πώλησης αλκοολούχου ποτού που έχει ποτέ τεθεί σε δημοπρασία. Ο επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών για τα ουίσκι είπε ότι του είχαν επιτραπεί να δοκιμάσει «μια μικροσκοπική σταγόνα» εκ των προτέρων. «Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενες, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο», είπε ο Τζόνι Φάουλ στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Όποτε κάποιο από τα 40 σπάνια μπουκάλια της Macallan δημοπρατήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον από τους ζάμπλουτους λάτρες του σκωτσέζικου ουίσκι- ένα παρόμοιο μπουκάλι πουλήθηκε το 2019 για 1,5 εκ. λίρες.

Δεν είναι γνωστό πόσα από τα 12 μπουκάλια Macallan, που ο Ιταλός Αντάμι είχε σχεδιάσει την ετικέτα τους, εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ένα λέγεται ότι καταστράφηκε σε σεισμό στην Ιαπωνία το 2011 και πιστεύεται ότι τουλάχιστον ένα άλλο έχει ανοίξει και καταναλωθεί… Cheers!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα