ΑΘΗΝΑ
09:51
|
03.05.2024
Μετά τα εκατομμύρια ευρώ που πήγαν στη μαύρη τρύπα του Μεγάλου Περιπάτου, ο Μπακογιάννης κομπορρημονεί για τη μείωση των τελών κατά 5%.
Ο Μεγάλος Περίπατος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση σε διάστημα διετίας μετά από αντίστοιχη μείωση των τελών πέρσι με τον απερχόμενο Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να αναφέρει πως η εξέλιξη οφείλεται στη «σωστή διαχείριση των οικονομικών».

«Δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη περικοπή στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και η επίτευξή της πιστοποιεί ότι δουλεύουμε, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για όλους τους Αθηναίους» είπε ο Μπακογιάννης, ξεχνώντας τις σπατάλες πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα με πρώτο τον περιβόητο «Μεγάλο Περίπατο», του οποίου μόνον η πιλοτική εφαρμογή κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ!

Μετά το φιάσκο του μεγάλου περιπάτου, ο Μπακογιάννης ισχυρίστηκε πως η μείωση οφείλεται στη…σωστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου

Η σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων συνοδευόταν και από προϋποθέσεις για πλήρη απαλλαγή ή περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών  για ορισμένες κατηγορίες δημοτών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διατήρηση:

  • Της απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των πολυτέκνων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10.000 ευρώ για το τρίτο τέκνο, 8.000 ευρώ για το τέταρτο τέκνο, 6.000 ευρώ για το πέμπτο τέκνο και 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πέμπτου.
  • – Της απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των τριτέκνων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10.000 ευρώ για το τρίτο τέκνο, ήτοι σύνολο 35.000 ευρώ.
  • _Της απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των απόρων, όπως αυτοί ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
  • _Της μείωσης των τελών καθαριότητος και φωτισμού κατά 50% για την πρώτη κατοικία των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, και με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.
  • _Της μείωσης των τελών καθαριότητος και φωτισμού κατά 50% για την πρώτη κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα