ΑΘΗΝΑ
11:00
|
02.05.2024
Η σήραγγα κατέρρευσε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια εργασιών, παγιδεύοντας 41 εργάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των 41 εργατών στη βόρεια Ινδία, ύστερα από την κατάρρευση μέρους της σήραγγας 4,5 χιλιομέτρων που ήταν υπό κατασκευή,  ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν.

Η σήραγγα κατέρρευσε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια εργασιών. Σύντομα μετά την κατάρρευση, οι δυνάμεις διάσωσης κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με τους εγκλωβισμένους, και από τότε τους παρέχουν τρόφιμα, νερό, φιάλες οξυγόνου, άλλα και φάρμακα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Οι απόπειρες απεγκλωβισμού αρχικά συγκεντρώθηκαν στο να ανοίξουν με μηχανήματα γεώτρησης την υπάρχουσα είσοδο της σήραγγας, με τις διαδικασίες να παύουν την Παρασκευή, ύστερα από ανησυχητικούς ήχους στο εσωτερικό της σήραγγας, που δημιούργησαν φόβο κατάρρευσης.

Το νέο σχέδιο απεγκλωβισμού φαίνεται να είναι η δημιουργία δύο νέων τούνελ παράλληλα της σήραγγας, με τις αρχές να ευελπιστούν πως θα μπορέσουν με ασφάλεια να τα ενώσουν με το σημείο της κατάρρευσης, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν σε απεγκλωβισμό.

Υπαίθριο νοσοκομείο έχει στηθεί κοντά στο σημείο που έχουν εγκλωβιστεί οι εργάτες, με ασθενοφόρα να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μόλις ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν διαμαρτυρίες από μέλη των οικογενειών των εγκλωβισμένων, με τον πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, να προσπαθεί να καθησυχάσει τις οικογένειες, δηλώνοντας πως οι διασώστες εργάζονται αδιάκοπα, επισημαίνοντας επίσης ότι θα πρέπει να κρατήσουν το ηθικό των παγιδευμένων υψηλό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα