ΑΘΗΝΑ
02:33
|
27.07.2024
Ο Ουκρανός πρόεδρος απέλυσε τη διοικήτρια του Υγειονομικού και ζήτησε άμεσες αλλαγές στο modus operandi των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ο Ζελένσκι συνεχίζει το «ξεκαθάρισμα» στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εμμένει στο ξεσκαρτάρισμα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ουκρανικού στρατού και απαιτεί άμεσες αλλαγές στον modus operandi των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Τελευταίο «θύμα» στις καρατομήσεις Ζελένσκι ήταν η διοικήτρια του Υγειονομικού του ουκρανικού στρατού, Τετιάνα Οσταστσένκο, η οποία αντικαταστάθηκε από τον Ανατόλι Καζμίρτσουκ.

Η απομάκρυνση της Οσταστσένκο ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ουκρανίας με τον νέο υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ. Οι Ζελένσκι-Ουμέροφ συζήτησαν για τον 20μηνο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και για την πορεία της πολυδιαφημιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.  «Στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Ουμέροφ τέθηκαν οι προτεραιότητές μας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής. «Τα χρονικά περιθώρια για αποτελέσματα έχουν στενέψει. Απαιτείται άμεση δράση για να προχωρήσουν οι αλλαγές στον στρατό».

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι οι «αλλαγές» στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αφορούν τον φόβο του ίδιου του Ζελένσκι για επικείμενο πραξικόπημα εναντίον του από δικούς του αξιωματικούς υπό την καθοδήγηση των Ρώσων.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας γνωστοποίησε την αλλαγή στη διοίκηση του Υγειονομικού του ουκρανικού στρατού μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και ανέφερε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες που τέθηκαν μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας για τους στρατιώτες τους, η αναβάθμιση των επικοινωνιών, η αναβάθμιση των «τακτικών ιατρείων» και η τακτική εναλλαγή στρατιωτών στο πεδίο των μαχών.

Σύμφωνα με στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας ο στρατός τους έχει σημειώσει πρόοδο στην ανακατάληψη κατεχόμενων περιοχών στα ανατολικά και νότια και την περασμένη εβδομάδα αναγνώρισε ότι τα στρατεύματα είχαν τον έλεγχο περιοχών στην ανατολική όχθη του ποταμού Ντνίπρο στη νότια περιοχή Χερσώνα.

Τέλος, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι σε έκθεσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα εντός Νοεβρίου, υποστήριξε ότι ο πόλεμος έχει εισέλθει σε μια νέα φάση… φθοράς και ότι η Ουκρανία χρειάζεται πιο εξελιγμένη τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα