ΑΘΗΝΑ
05:57
|
02.05.2024
Η οικογένεια είχε βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς ρεύμα και νερό και προσπαθούσε να διαμορφώσει βιώσιμες συνθήκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρατσιστική επίθεση κατά μιας οικογένειας Ρομά που στεγαζόταν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το AlterThess.

Όπως καταγγέλεται, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, σε στιγμή που η οικογένεια έλειπε προσωρινά από το σπίτι. «Φασίστες από τη γειτονιά μπήκαν μέσα στο χώρο, πετώντας πέτρες και μεγάλη ποσότητα νερού, τόσο στο πάτωμα, όσο και στα στρώματα και στις κουβέρτες που υπήρχαν μέσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν εκεί και να εγκαταλείψουν τον χώρο αγνοώντας ότι έμενε εκεί παιδί 4 χρονών και έγκυος γυναίκα». 

Ανάλογη επίθεση επαναλήφθηκε το Σάββατο, όπου τα πράγματα που άφησε πίσω η οικογένεια, πετάχτηκαν στα σκουπίδια, ενώ φράχτηκε πρόχειρα η είσοδος με κάδο σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια είχε βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς ρεύμα και νερό και προσπαθούσε να διαμορφώσει βιώσιμες συνθήκες, με την υποστήριξη αλληλέγγυου κόσμου από την γειτονιά.

Παράλληλα όμως, η οικογένεια εκτός από τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετώπιζε, δεχόταν και τις απειλές τόσο από μερικούς κατοίκους της γειτονιάς, όσο και από την αστυνομία που μπαινοέβγαινε συχνά μέσα στο σπίτι, τρομοκρατώντας τους με έξωση.

«Το ίδιο το κράτος είναι που νομιμοποιεί και προωθεί αυτού του είδους τις επιθέσεις από τη στιγμή που αφήνει ελεύθερους τους αστυνομικούς δολοφόνους των ανήλικων ρομά. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» καταλήγει το κείμενο της καταγγελίας της ρατσιστικής επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα