ΑΘΗΝΑ
07:13
|
06.05.2024
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 22 Νοέμβρη κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μαζικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), αλλά και Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Ξεσηκωμός! Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης» είναι το κάλεσμα που απευθύνουν η ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών για το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη, με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις οι επαγγελματίες «κατεβάζουν ρολά», κλείνουν καταστήματα και γραφεία για να βρεθούν μαζικά στους δρόμους.

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για την Αττική είναι στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας», διαμηνύει η ΟΒΣΑ, τονίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα η ΟΒΣΑ έστειλε αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, για να πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 13.30 κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Η ΟΒΣΑ προβάλλει τις διεκδικήσεις:

– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης

– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

– Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Απεργία στα ταξί

Σε πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη τα ταξί συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνης 17).

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι την Τέταρτη 22/11 κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία στο υπουργείο Οικονομικών», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μισθωτών και αυταπασχολούμενων επιστημόνων και καλεί στο συλλαλητήριο στις 22 Νοέμβρη. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Επιτροπή Αγώνα Ασφαλιστών. «Στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε τους πάγκους και διαδηλώνουμε μαζί με τους άλλους επαγγελματίες ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο», τονίζει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών.

Σε όλη τη χώρα απλώνεται το κύμα ξεσηκωμού

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης απαιτεί ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ).

Στην Πάτρα, συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ, στην πλατεία Γεωργίου. Στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων κι εμπόρων, στέκεται αλληλέγγυα η Δημοτική Αρχή Πατρέων. Στήριξη της κινητοποίησης της Τετάρτης και από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στη Θεσσαλία, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας αποφάσισε να προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία. Απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. Καλούν η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, που έχει προκηρύξει και απεργία με κλείσιμο των λογιστικών γραφείων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, που αποφάσισε στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα οι: Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Καφετεριών και Κέντρων Αναψυχής, Γεωπονικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί. Ακόμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας πήρε απόφαση για παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη. 

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων (12 μ. – 2 μ.μ.), ενώ στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, το Σωματείο των κυλικείων, ο Σύλλογος των τοπογράφων και άλλοι.

Στα Τρίκαλα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στη συγκέντρωση καλούν: το Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών.

Στο Βόλο, θα γίνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και δίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. Στη συγκέντρωση καλούν: Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, Δικηγορικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας, Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β.Σποράδων, Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών Μαγνησίας, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν.Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος», ΤΕΕ Μαγνησίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου. Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων, Καθαριστηρίων, Κρεοπωλείων, Τοποθέτησης Τζαμιών, ο Δικηγορικός και Οδοντιατρικός σύλλογος. «Όλοι στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών εμπόρων της πόλης μας», τονίζει στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων.

Στο Αγρίνιο, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί σε απεργία και κινητοποίηση στις 10 π.μ., στον Πεζόδρομο Στάικου.

Συγκεντρώσεις επίσης προγραμματίζονται σε:

Άρτα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

Ηγουμενίτσα 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

Ηράκλειο, στις 12 μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Μυτιλήνη, στις 12.30 μ.μ, στην πλατεία Σαπφούς.

Πρέβεζα, στις 10 π.μ., στη ΔΟΥ.

Χανιά, στις 12μ. στην εφορία 

Επίσης, συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Άρτα, Κέρκυρα κι άλλες πόλεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα