ΑΘΗΝΑ
12:43
|
17.05.2024
Ξέσπασαν οι συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη, μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, ότι βρέθηκαν υπολείμματα βιολογικού υλικού στα βαγόνια.
Υπολείμματα βιολογικού υλικού στα βαγόνια του τρένου στα Τέμπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ο εφιάλτης για τους συγγενείς των θυμάτων συνεχίζεται.

Συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη ξεσπούν μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, για τα υπολείμματα βιολογικού υλικού (λίπος) και οστών που έχουν ανευρεθεί από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, έχουν συλλέγει και έχουν αποσταλεί προς ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό;»

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια», είπε στο MEGA η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιάνου, καθώς εάν εντοπιστούν ανθρώπινα οστά στο σημείο τότε οι συγγενείς θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει email στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και φυσικά δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Έχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας», ανέφερε.

Όπως τόνισε η κ. Καρυστιάνου, η εταιρεία έχει ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων πως συνεχώς εντοπίζει ευρήματα. Η ίδια ξέσπασε, τονίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες αρχές, για να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε και άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε και άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;».

Σημειώνεται, πως τo μαύρο κουτί του μοιραίου Intercity βρέθηκε εννέα μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλαίσιο ερευνών για ίχνη DNA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα