ΑΘΗΝΑ
23:15
|
06.05.2024
Η ανακοίνωση της πρόσληψης του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της OpenAI, έφερε αύξηση 2% στις μετοχές της Microsoft.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνιδρυτής της εταιρίας OpenAΙ, Σαμ Άλτμαν, προσλήφθηκε στην Microsoft ως επικεφαλής της ομάδας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Σάτια Ναντέλα.

Η «μεταγραφή» του Σαμ Άλτμαν, που μέχρι πρότινος ήταν ο διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας που ανέπτυξε το ChatGPT, έρχεται ύστερα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της OpenAΙ να τον «απαλλάξει από τα καθήκοντα του», με τα μέλη του συμβουλίου να δηλώνουν πως «έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς τον Άλτμαν», και πως η συμπεριφορά του, αλλά και η έλλειψη διαφάνειας στη σχέση του με το διοικητικό συμβούλιο, «υπονόμευσαν την ικανότητα του ΔΣ να επιβλέπει αποτελεσματικά την εταιρεία με τον τρόπο που όφειλε».

Πάντως, η απόφαση του ΔΣ της OpenAI φαίνεται να δρα θετικά για την Microsoft. Η εταιρία , αν και εναντιώθηκε στην απόφαση ως μέτοχος στην OpenAI, προσλαμβάνοντας τον «γκουρού» της Τεχνητής Νοημοσύνης, είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 2% σε λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση της πρόσληψης του.

Ακόμα, η Microsoft προσλαμβάνει τον Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του ως πρόεδρος της OpenAI, ύστερα από την καθαίρεση του Άλτμαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα