ΑΘΗΝΑ
12:47
|
01.12.2023
Η έρευνα αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διατηρείται, συντηρείται και αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του ιστορικού αντιτορπιλικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισαγγελική έρευνα ζητήθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διατηρείται, συντηρείται και αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος», στο οποίο δημιουργήθηκε ρήγμα κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας, το περασμένο Σάββατο.

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διερευνηθούν και οι διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί πριν λίγους μήνες όταν και πάλι είχε προκληθεί ένα μικρότερο ρήγμα στο «Βέλος» στο σημείο όπου βρισκόταν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας ζητάει να διερευνηθούν διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων η πλημμελής διατήρηση μνημείου, η φθορά μνημείου, φθορά πράγματος που έχει ιστορική σημασία αλλά και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς αντικειμένου που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.

Σε πρώτη φάση ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να συγκεντρωθούν όλα τα έγγραφα από τα οποία προκύπτουν οι ευθύνες για την συντήρηση, διατήρηση και τον ελλιμενισμό στο σημείο όπου βρισκόταν το ιστορικό αντιτορπιλικό αλλά και να εξεταστούν και οι πραγματομοσύνες τόσο για αυτό το ρήγμα όσο και για το προηγούμενο.

Νωρίτερα ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού τη διερεύνηση του ζητήματος του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντυπωσίασε το κόκκινο Βόρειο Σέλας στη Δράμα

«Καμπάνα» 3.000 ευρώ σε Χατζηνικολάου από ΕΣΡ για εξύβριση του Παύλου Πολάκη

Η Meta έκλεισε 4.800 λογαριασμούς με πρόφαση την κινεζική επιρροή

Γάζα: Εκεχειρία τέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα