ΑΘΗΝΑ
08:20
|
27.04.2024
Ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε πως η αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να υπερασπιστούν τον λαό και τα εδάφη τους αποτελεί ηθικό καθήκον.
Εμπραχίμ Ραϊσί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες των κρατών-μελών των BRICS να λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά του Ισραήλ, λόγω του πολέμου στη Γάζα, με αφορμή τη σημερινή έκτακτη διάσκεψη.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε τόσο από τους ηγέτες των BRICS, όσο και τις κυβερνήσεις όλων των κρατών που ζητούν ειρήνη στη Μέση Ανατολή να διακόψουν τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο χαρακτηρίζει «σιωνιστικό καθεστώς».

Ζήτησε ακόμα από τους ομολόγους του να καταθέσουν ένα δεσμευτικό ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Γάζα «σύμβολο της ηθικής παρακμής της Δύσης» σχολιάζοντας τη στάση των Δυτικών χωρών ως «ακλόνητη υποστήριξη στο ισραηλινό καθεστώς που διαιωνίζει τη γενοκτονία και τη βρεφοκτονία στη Γάζα».

Ο Ραϊσί δήλωσε πως το Ισραήλ «πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατικό καθεστώς και ο στρατός του ως τρομοκρατική οργάνωση» και πως θα πρέπει να δικαστεί για τους βομβαρδισμούς κατά νοσοκομείων, ιατρικών κέντρων και χώρων λατρείας, τονίζοντας τις τεράστιες απώλειες σε ιατρικό προσωπικό, δημοσιογράφους και παιδιά. Για τις επιθέσεις αυτές, ζήτησε από τα κράτη-μέλη να ερευνήσουν την διεξαγωγή τους και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Τέλος, δήλωσε πως η αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να υπερασπιστούν τον λαό και τα εδάφη τους αποτελεί «ηθικό καθήκον».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα