ΑΘΗΝΑ
19:11
|
22.07.2024
Οι οδηγοί ταξί συμμετέχουν στην απεργία των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για αύριο 22 Νοεμβρίου.
Κλείνουν το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι οδηγοί ταξί της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση σήμερα και επηρεάζει μεγάλο αριθμό ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Οι οδηγοί ταξί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

«Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Άττικης (ΣΑΤΑ) που χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο, «χρονικός ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση».

Το ΣΑΤΑ «απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο» τονίζεται στην ανακοίνωση:

Τι μας λένε; Ότι από τα 200 δις του ελληνικού ΑΕΠ, η φοροδιαφυγή είναι της τάξεως των 600 εκατομμυρίων και με αυτό το νομοσχέδιο την μηδενίζουμε; ΝΤΡΟΠΗ.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν…

Αφού απαγορεύεται η ζημιά σε μια ατομική επιχείρηση γιατί δεν εφαρμόζετε την ίδια τακτική με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές τύπου Uber ; Γιατί σε αυτές παρέχετε φορολογική ασυλία κ. Χατζηδάκη; Γιατί τους επιτρέπετε να παράγουν κέρδη στην χώρα μας και να μην πληρώνουν ούτε σεντ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτοί είναι οι εταίροι της κυβέρνησης και όχι ο ελληνικός λαός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Αισθητός σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

«Έφυγε» ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης

Δούκας: «Μηδενική ανοχή» στη Δημοτική Αστυνομία μετά την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών

Ψαλίδα ανισοτήτων στις συντάξεις ανατολικής και δυτικής Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα