ΑΘΗΝΑ
01:23
|
05.05.2024
Λύση για την Ισραηλινή υπουργό Πληροφοριών είναι ο διωγμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα και η φιλοξενία τους από δεκάδες χώρες.
Η προσφυγιά τώρα λέγεται... εθελούσια μετεγκατάσταση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόταση πολλών χωρών και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την επαναφορά της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λωρίδα της Γάζας απέρριψε με άρθρο της στην εφημερίδα The Jerusalem Post η Ισραηλινή υπουργός Πληροφοριών Γκίλα Γκάμλιελ χρησιμοποιώντας το έωλο επιχείρημα πως η Παλαιστινιακή Αρχή είχε τη διαχείριση της περιοχής ως το 2005 αλλά «απέτυχε».

Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ

«Η επιλογή της επαναφοράς της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα απέτυχε στο παρελθόν και θα αποτύχει πάλι. Είναι μία επιλογή που την βλέπει σαν παράνομη η ισραηλινή κοινή γνώμη και κάποιος θα μπορούσε να πει πως θα μας ξαναφέρει στο ‘τετράγωνο ένα’ από όπου αρχίσαμε» ανέφερε στο άρθρο της η Ισραηλινή αξιωματούχος, το υπουργείο της οποίας στα μέσα Οκτώβρη είχε κυκλοφορήσει «ανεπίσημη» έκθεση για διωγμό των κατοίκων της Γάζας στη Χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου και την δημιουργία πόλεων αποκλειστικά για τους Παλαιστίνιους με οικονομικά ανταλλάγματα στην (χρεωμένη) Αίγυπτο και την κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι.

Ετσι, ανερυθρίαστα προτείνει την «εθελοντική μετεγκατάσταση» των κατοίκων της Γάζας, τάχα «για ανθρωπιστικούς λόγους» εκτός της πατρίδας και της γης στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

«Είναι σημαντικό αυτοί που αναζητούν μία ζωή κάπου αλλού να έχουν αυτή την ευκαιρία. Ορισμένοι ηγέτες συζητούν ήδη ένα σχήμα παγκόσμιας μετεγκατάστασης προσφύγων και λένε πως θα καλωσόριζαν τους Γαζιώτες στις χώρες τους . Αυτό θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πολλές χώρες στον κόσμο, ειδικά αυτοί που δηλώνουν φίλοι των Παλαιστινίων» ανέφερε στο ανεκδιήγητο άρθρο της η Ισραηλινή υπουργός Πληροφοριών αποδεικνύοντας πως το σχέδιο διωγμού των κατοίκων της Γάζας από τον παλαιστινιακό θύλακα είναι επίσημο σχέδιο της κυβέρνησης και όχι ένα «τυχαίο» ανεπίσημο «έγγραφο» που βγήκε στο φως της δημοσιότητας στα μέσα Οκτώβρη.

Ο διωγμός του παλαιστινιακού λαού αποκαλείται στο Ισραήλ «εθελούσια μετεγκατάσταση»…

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την τακτική των βομβαρδισμών που ξεκινούν από τον βορρά, εντείνονται στο κεντρικό τμήμα του θύλακα ώσπου να «ξυρίσουν» και το νότιο τμήμα προκειμένου να διώξουν τους Παλαιστίνιους αμάχους ή όσους επιζήσουν από τις γενοκτονικές επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ με τις ευλογίες και την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ από τις 7 Οκτωβρίου, σαν έτοιμο από καιρό αμέσως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Μέσα σε όλα αυτά η Γκίλα Γκάμλιελ δε διστάζει να ασκήσει κριτική και στις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ (αυτές που βομβαρδίζει εν ψυχρώ στη Γάζα) λέγοντας περίπου πως πάνε χαμένα το ένα δις. δολάρια που έχει ως ετήσιο προϋπολογισμό η ειδική οργάνωση αρωγής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA. Η ίδια προτείνει το αποτρόπαιο σχέδιό της αναφέροντας και τα εξής:

«Η Γάζα εδώ και καιρό λογιζόταν σαν πρόβλημα δίχως λύση. Δοκιμάσαμε πολλές διαφορετικές λύσεις: απεμπλοκλή, εμπλουτισμό, διαχείριση σύγκρουσης, ανέγερση υψηλών τειχών με την ελπίδα πως θα μείνουν τα τέρατα της Χαμάς έξω από το Ισραήλ. Όλα αυτά απέτυχαν.

Τώρα πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι νέο, και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να το κάνει πραγματικότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα