ΑΘΗΝΑ
02:59
|
08.05.2024
Αθωώθηκε αφού πρώτα πέρασε ένα έτος στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Κώστας Δημαλέξης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την έκρηξη στα γραφεία της RealNews τον Ιούλιο του 2022.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και εμπρηστική επίθεση που του είχαν απαγγελθεί κατέρρευσαν, μιας και δεν υπήρχαν βάσιμα στοιχεία εναντίον του.

Αναφορικά με τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η κατηγορία κατέπεσε νωρίς, λόγω έλλειψης στοιχείων,οπότε παραπέμφθηκε σε δίκη μόνο για την επίθεση στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου.

Το μέλος των Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχε συλληφθεί ύστερα από εισβολή της αστυνομίας στο συγκρότημα και πέρασε έναν χρόνο στην φυλακή, με μόνο «αποδεικτικό στοιχείο», για τον εμπρησμό στην RealNews, ένα βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψε ένα όχημα…παρόμοιο με αυτό του Κώστα Δημαλέξη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Αννυ Παπαρρούσου και Γιώργος Κακαρνιάς δήλωσαν:

Κατέρρευσε η προσπάθεια της Ασφάλειας να κατευθύνει τη δικαστική κρίση σε μια καταδικαστική απόφαση για τον Κώστα Δημαλέξη. Ο ίδιος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τις βαρύτατες πράξεις του κατηγορητηρίου, έχοντας όμως παραμείνει στη φυλακή για ένα έτος. Η πρακτική της κατασκευής δικογραφιών κατά αθώων ανθρώπων βρίσκει τα όριά της, όταν αναμετράται με τη λογική και το αίσθημα δικαίου.

Ο Δημαλέξης κρίθηκε ένοχος μόνο για τα πλημμελήματα της άρνησης δακτυλοσκόπησης και της οπλοκατοχής (σουγιάδες και ένα σπρέι πιπεριού που βρέθηκε στο διαμέρισμά του), με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε 22 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα