ΑΘΗΝΑ
15:06
|
20.05.2024
Ο επικεφαλής της της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών και ο αναπληρωτής του κατηγορούνται για υπεξαίρεση.
Ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών (SSSCIP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αντικατάσταση δύο πολιτικών στελεχών του τομέα της κυβερνοασφάλειας προχώρησε η ουκρανική κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς πως ερευνώνται για υπεξαίρεση ύψους 1,72 εκατομμυρίων δολαρίων, σε περιπτώσεις αγοράς λογισμικού την περίοδο 2020-2022.

Η έρευνα αφορά τον Yurii Shchyhol, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών (SSSCIP) και τον αναπληρωτή του, Victor Zora, γνωστό ως το πρόσωπο των πολυανακοινωμένων προσπαθειών της Ουκρανίας με τη βοήθεια της Δύσης να αμυνθεί ενάντια στις ρωσικές εκστρατείες hacking που υποστηρίζει πως δέχεται το Κίεβο.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι δύο αξιωματούχοι της κρατικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των κυβερνητικών επικοινωνιών και την υπεράσπιση του κράτους από κυβερνοεπιθέσεις, αγόρασαν λογισμικό σε διογκωμένη τιμή από δύο εταιρείες που φέρονται υπό τον έλεγχό τους σε μια πώληση που είχε κλείσει σε άλλους πλειοδότες, δήλωσε το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας.

Λίγο αργότερα, ο Shychyhol δημοσίευσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι παραιτήθηκε και πως μια αμερόληπτη έρευνα θα αποδείξει την αθωότητά του.

Ο αναπληρωτής του, Victor Zhora, δημοσίευσε τη δική του δήλωση στο Facebook ώρες αργότερα λέγοντας ότι «ολοκλήρωσε τη θητεία του» και πρόσθεσε: «Σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα για εμένα και συναδέλφους μου, δεν μπορώ να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες της έρευνας, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορώ να προστατεύσω το όνομα μου μέσω της δικαιοσύνης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζούλιαν Ασάνζ: «Πράσινο φως» για νέα έφεση κατά της απόφασης έκδοσης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα