ΑΘΗΝΑ
21:06
|
14.06.2024
Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός πέθανε σήμερα στη Ρώμη σε ηλικία 61 ετών δίχως να γίνει άμεσα γνωστή η αιτία του πρόωρου θανάτου της.
Άννα Κανάκις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε σήμερα από τη ζωή στη Ρώμη σε ηλικία 61 ετών η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός ‘Αννα Κανάκις.

Γεννημένη από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, η Κανάκις ξεκίνησε την καριέρα της το 1977, όταν εξελέγη Μις Ιταλία, ακολουθώντας για μερικά χρόνια την σταδιοδρομία μοντέλου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δοκίμασε τις δυνατότητές της σαν ηθοποιός, παίζοντας σε περίπου 30 κινηματογραφικές ταινίες και σίριαλ της ιταλικής τηλεόρασης.

Η Άννα Κανάκις στην ταινία Warriors of the Wasteland (1983)

Για μια σύντομη περίοδο ασχολήθηκε και με την πολιτική ως υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του κεντρώου κόμματος Udr, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα.

Η ‘Αννα Κανάκις τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων αντλώντας έμπνευση από τη ζωή ιστορικών προσώπων, όπως στην περίπτωση της «ερωμένης του Γκέμπελς», της Τσέχας ηθοποιού Λίντα Μπαάροβα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011.

Το 2004 παντρεύτηκε τον Μάρκο Μεράτι Φοσκαρίνι, απόγονο του Μάρκο Φοσκαρίνι, ενός εκ των τελευταίων δόγηδων της Βενετίας. Δεν ξεχνούσε ποτέ τις ελληνικές της ρίζες και αναφερόταν συχνά με αγάπη στη χώρα μας.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεσθεί στη Ρώμη την Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιστολίδι με έναν νεκρό στο κέντρο του Πειραιά

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τη μαύρη επέτειο από το ναυάγιο στην Πύλο

Φιλανδία: Ακροδεξιός επιτέθηκε και μαχαίρωσε 12χρονο παιδί

Χανιά: Ελεύθεροι οι δυο άντρες για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα