ΑΘΗΝΑ
10:53
|
18.05.2024
Ο Σταύρος Παπασταύρου ζήτησε να βρεθεί «μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας».
Ο υπουργός Επικρατείας ενώ κάνει δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Φρέντι Μπελέρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον (επί επτά μήνες) προφυλακισμένο αλλά εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρος, στο πλαίσιο επίσκεψης που έκανε στη νότια Αλβανία για αυτό το σκοπό.

Ο Παπασταύρου αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά εδώ και επτά μήνες ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας επισημαίνοντας πως εκεί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

«Είναι ο μόνος Δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί. Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη για το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Παπασταύρου κατέληξε τονίζοντας πως θα πρέπει να βρεθεί «μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας» ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα