ΑΘΗΝΑ
02:16
|
27.07.2024
Οι οπαδοί της Celtic δεν καταλαβαίνουν από τα πρόστιμα της UEFA. Σηκώνουν τις σημαίες της Παλαιστίνης ψηλά σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Χιλιάδες παλαιστινιακές σημαίες από χιλιάδες οπαδούς της Celtic
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 17, 500 ευρώ επέβαλε σήμερα η UEFA στη σκωτσέζικη ομάδα ποδοσφαίρου Celtic (Σέλτικ Γλασκώβης) επειδή χιλιάδες οπαδοί της σε αγώνα ποδοσφαίρου αψήφησαν την έκκλησή της και σήκωσαν χιλιάδες παλαιστινιακές σημαίες σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο λαό της Γάζας που σφαγιάζεται από τα ισραηλινά πυρά. Παράλληλα οπαδοί της ίδιας ομάδας χρησιμοποίησαν και την ερυθρόλευκη σημαία του «Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης».

Οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας έδειξαν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους στον αγώνα με την Atletico Μαδρίτης στις 25 Οκτωβρίου.

Η δικαιολογία της UEFA ήταν η χρήση «προβοκατόρικου μηνύματος προσβλητικής φύσης» σε στάδιο. Για την χρήση της παλαιστινιακής σημαίας επιβλήθηκε πρόστιμο 17.500 ευρώ και για τη σημαία του «Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης» άλλα 20.000 ευρώ.

Επίσης η UEFA επέβαλε στην ίδια ομάδα και ένα ακόμη πρόστιμο ύψους 11.500 ευρώ επειδή στον αγώνα με την ιταλική  ομάδα Lazio στις 5 Οκτώβρη  αντιφασίστες οπαδοί σήκωσαν στο γήπεδο πορτρέτο του Μπενίτο Μουσολίνι σε σαφή υπαινιγμό για τις πολιτικές θέσεις ορισμένων εκ υποστηρικτών της αντίπαλης ομάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα