ΑΘΗΝΑ
13:43
|
03.05.2024
Η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και τον τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα.
Από το σημείο έκρηξης του οχήματος στη γέφυρα Rainbow στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τελευταίες πληροφορίες και ενδείξεις γύρω από την έκρηξη οχήματος στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό ενός άλλου απομακρύνουν τις αρχικές ανησυχίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Νεότερες πληροφορίες που ανέφεραν πηγές με πρόσβαση στις αρχές που διενεργούν την έρευνα αναφέρουν πως η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά, πιθανότατα προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο οδηγό. Η εξέλιξη αυτή μειώνει τις πιθανότητες για τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε αρχικά τον άμεσο συναγερμό των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι το όχημα αυτό εξερράγη όταν πέρασε στις ΗΠΑ από τον Καναδά. Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ανέφεραν πως από το ωστικό κύμα σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα και πως τραυματίστηκε ένας συνοριοφύλακας.

Η ασυνήθιστη αυτή έκρηξη προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση πρακτόρων του FBI που άρχισαν αμέσως την διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής να συμβάλλουν στην έρευνα.

Την συμμετοχή  δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στις έρευνες επιβεβαίωσε λίγο πριν τις 21.00 απόψε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ τονίζοντας πως ελέγχονται όλες οι είσοδοι της πολιτείας.

Στη φάση προληπτικών μέτρων αποφασίστηκε το κλείσιμο και των τεσσάρων γεφυρών που υπάρχουν στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ πάνω από τον ποταμό Νιαγάρα ώσπου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της έρευνας για την αιτία της έκρηξης του οχήματος στην γέφυρα «Rainbow».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα