ΑΘΗΝΑ
19:41
|
05.05.2024
Ένα σκίτσο του σκίτσο του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Αρέφα για την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού εναντίον του Ισραήλ με την ανοχή της Δύσης.
Του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Αρέφα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για την ανταλλαγή ομήρων με την παράλληλη αποφυλάκιση Παλαιστινίων μετά από περισσότερες από έξι εβδομάδες ακατάπαυστων βομβαρδισμών και πυρών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Μια συμφωνία, που επετεύχθη πάνω στις σορούς 14.000 και πλέον Παλαιστινίων, ανάμεσά τους περισσότερα από 5.000 παιδιά.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι 50 Ισραηλινοί όμηροι σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Η Χαμάς, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία προβλέπει την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων από τις φυλακές του Ισραήλ. Επιπλέον, αναμένεται να δοθεί το πράσινο για την έλευση εκατοντάδων φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια, ιατρικές προμήθειες και καύσιμα στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Για λίγες ημέρες σταματά το αιματοκύλισμα των αμάχων, αλλά όχι και η αντίσταση των Παλαιστινίων απέναντι στη Δύση, όπως δείχνει το σκίτσο του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Αρέφα, το οποίο ομοιάζει την Παλαιστίνη με την πράξη αντίστασης ενός ανθρώπου με σακούλες στα χέρια στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, το 1989.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα