ΑΘΗΝΑ
15:41
|
06.05.2024
Ανοχύρωτο αποδείχθηκε το νησί της Ρόδου σήμερα στις καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές. Δεν έλειψαν οι δρόμοι ποτάμια ούτε οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Πλημμυρισμένοι δρόμοι, πεσμένα δέντρα, φθορές στο οδόστρωμα ήταν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επικίνδυνους χειμάρρους μετατράπηκαν σήμερα το πρωί αρκετοί δρόμοι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ρόδου από τον συνδυασμό των καταρρακτωδών βροχών και της έλλειψης σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων.

Παράλληλα σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από διακοπές μικρής διάρκειας με συνέπεια περιστασιακό κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικά σημεία της πόλης τη Ρόδου και στον οδικό άξονα Ρόδου-Λίνδου και Ρόδου Καμείρου.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και από σπασμένα δέντρα και πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο της πόλης της Ρόδου δίχως ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί διερχόμενων πολιτών.

Ωστόσο άσχημη περιπέτεια πέρασε το πρωί ένας 25χρονος οδηγός όταν το αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο δρόμο από Δαματριά προς Πεταλούδες με αποτέλεσμα αυτό να αρχίσει κάποια στιγμή να παρασύρεται από τα νερά.

Η ψυχραιμία του τον έσωσε καθώς κατάφερε την τελευταία στιγμή, με πολύ κόπο, να ανοίξει την πόρτα του ΙΧ και να βγει περνώντας σε απέναντι σημείο του δρόμου από όπου τον πήρε λίγη ώρα αργότερα άλλος διερχόμενος οδηγός που οδηγούσε τζιπ 4Χ4. Στη συνέχεια προσπάθησαν μαζί να ρυμουλκήσουν το όχημα, αλλά επειδή η στάθμη του ποταμού είχε ανέβει επικίνδυνα, εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Στο ίδιο σημείο πριν από 30 περίπου χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ένας άλλος Ροδίτης οδηγός που είχε προσπαθήσει να διασχίσει το ποτάμι εν μέσω κακοκαιρίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων αλλά και για εγκλωβισμούς πολιτών εν μέσω κακοκαιρίας κυρίως μέσα στα οχήματά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα