ΑΘΗΝΑ
05:51
|
02.05.2024
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι για τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία ευθύνεται η κλιματική κρίση, με τον κ. Φάμελλο να τον κατηγορεί για απάθεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τα κυβερνητικά μέτρα ανασυγκρότησης των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου, αλλά και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ενημέρωσε τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ, απάντησε και ο κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Η συζήτηση ξεκίνησε και τη μεταφέρουμε εδώ ζωντανά:

Κατά τη χθεσινή ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είπε για τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας: «Θέλω να θυμίσω ότι την Τετάρτη, θα βρεθούμε στη Βουλή, σε μία συζήτηση την οποία προκάλεσα ο ίδιος, για να μπορέσουμε και πάλι να μιλήσουμε για το τι έγινε στη Θεσσαλία, για το τι έγινε στον Έβρο και για το ποιες θα είναι οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες από εδώ και στο εξής, βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες, μακροπρόθεσμες».

Μητσοτάκης: Για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή -Κάλεσε τους πολίτες να βάλουν «πλάτη»

Χωρίς διάθεση αυτοκριτικής, με απουσία ουσιαστικού σχεδίου για αλλαγές στην κλιματική πολιτική και με τις απαραίτητες δόσεις «ευαισθησίας» και «ατομικής ευθύνης» στον λόγο του, εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισηγητική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τις καταστροφές των προηγούμενων μηνών σε Έβρο και Θεσσαλία.

Φάμελλος κατά Μητσοτάκη: Δεν έχετε σχέδιο ανασυγκρότησης

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου μετά τις πλημμύρες και τη μεγάλη φωτιά, αντίστοιχα.

Ανδρουλάκης: Το «φταίνε οι προηγούμενοι» δεν πιάνει πια

«Τα προβλήματα δεν έχουν πράγματι, χρώμα και κόμμα, οι ευθύνες όμως έχουν συγκεκριμένο και χρώμα και κόμμα, κ. Μητσοτάκη», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στον πρωθυπουργό, στην ομιλία του στη Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Ο κ. Ανδρουλάκης μάλιστα τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Η συνθήκη ” Ανεχτείτε μας”, δεν ισχύει. Δεν υπάρχει πια ο φόβος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχει η ισχυρή προοδευτική εναλλακτική πρόταση».

Η ενημέρωση διεξάγεται με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της κυβέρνησης.

Ο Κανονισμός προβλέπει επίσης απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις της αντιπολίτευσης, δευτερολογία των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης, ενώ η συζήτηση ολοκληρώνεται με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα