ΑΘΗΝΑ
01:57
|
06.05.2024
Προβολή και συζήτηση για το θέμα της έμφυλης βίας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σωτηροπούλου «Οι κόρες της σιωπής» προβάλλεται σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης (Δημαρχείο Ρέντη, Μπιχάκη 8), με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα της έμφυλης βίας και της γυναικοκτονίας με ομιλήτριες τις:
Έλενα Ακρίτα, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχη Δικαιοσύνης,
Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Πρ. Επιτροπής Ισότητας Φύλων ΠΕΔΑ,
Κική Πετρουλάκη,Πρόεδρο Δ.Σ Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της βίας,
Ασπασία Θεοφίλου, Ιδρύτρια Strong me,
Ιωάννα Παρασκευά, Δημιουργό project I am not a doll.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι: Σωτηρία Σουσάνη (τραγούδι), Σταύρος Παργινός (τσέλο). Παράλληλα θα γίνει επίδειξη αυτοάμυνας από τον Φώτη Λεκάκο, Προπονητή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Οι κόρες της σιωπής» (Daughtes of Silence) διακρίθηκαν με το Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ “Best documentary acting code awards” στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου International Epidaurus Film Festival που τελεί υπό την ομπρέλα του“Ιnternational Film Festival of London και του Acting Code Institut of London.

Το ντοκιμαντέρ μέσα από προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία, το φόβο και την εγκατάλειψη διεισδύει στην ανισότητα των Φύλων, την έμφυλη βία, τη γυναικοκτονία και τις θέσεις της Πολιτείας, του Δικαίου και της Εκκλησίας.

Με κινηματογραφική και δραματουργική απόδοση της τραγικής αλήθειας καταγράφονται τα υψηλά ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης και δολοφονίας των γυναικών καθώς και τα αναπάντητα ερωτήματα, όπως: Πώς προστατεύει το κράτος τη μητέρα και τα παιδιά της από τους κακοποιητές; Πώς περιθάλπει τα θύματα που τερματίζουν την ανοχή και τη σιωπή τους; Ποια η προστασία του  Νομικού συστήματος; Γιατί η κακοποίηση δεν έχει τέλος;

Τα κινηματογραφικά μέρη αποδίδουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη, Βάνα Πεφάνη και οι τελειόφοιτοι ηθοποιοί της Ανώτερης Θεατρικής Σχολής «Δήλος».

Στο ντοκιμαντέρ ακούγεται απόσπασμα από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Ύμνος δοξαστικός προς τις γυναίκες που αγαπούμε» με την έγκριση και παραχώρηση των δικαιωμάτων από την κόρη του Ερριέττη Εγγονοπούλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα