ΑΘΗΝΑ
14:57
|
02.05.2024
Το πρώην μοντέλο Σίλα Κένεντι μήνυσε τον Αξλ Ρόουζ, για φερόμενη σεξουαλική επίθεση και ξυλοδαρμό σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 1989.
Ο τραγουδιστής των Guns 'N' Roses, Αξλ Ρόουζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αξλ Ρόουζ, ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος Guns N’ Roses, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα το 1989, σύμφωνα με δικαστικό φάκελο που είδε το AFP την Τετάρτη.

Το πρώην μοντέλο Σίλα Κένεντι μήνυσε τον frontman των Guns N’ Roses, Αξλ Ρόουζ, για φερόμενη σεξουαλική επίθεση και ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με την αγωγή της, ο δημοφιλής ροκ μουσικός της επιτέθηκε βίαια κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη το 1989.

Η Σίλα Κένεντι διαγνώστηκε με άγχος και κατάθλιψη λόγω της φερόμενης επίθεσης, αναφέρει η μήνυση. Ζητά αποζημίωση από τον Αξλ Ρόουζ για σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και βίας λόγω φύλου, αναφέρει η αγωγή της. Οι δικηγόροι της ζήτησαν να γίνει δίκη με ενόρκους.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ημέρες πριν από τη λήξη ενός νόμου που επιτρέπει στους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης να υποβάλλουν αγωγές κατά των φερόμενων ως δραστών τους, ανεξάρτητα από το πότε έληξε η αρχική παραγραφή.

Η κ. Κένεντι είπε στην καταγγελία της ότι ήταν 26 χρονών και δούλευε ως μοντέλο για το περιοδικό Penthouse όταν γνώρισε τον Αξλ Ρόουζ σε ένα νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης στις αρχές του 1989.

Ο μουσικός της επιτέθηκε σωματικά και σεξουαλικά στη σουίτα του ξενοδοχείου του ώρες αργότερα, ισχυρίζεται στη μήνυση.

Ο Άλαν Σ Γκάτμαν, δικηγόρος του κ. Ρόουζ, απέρριψε τους ισχυρισμούς της κυρίας Κένεντι σε δήλωσή του στο CNN.

«Με απλά λόγια, αυτό το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ», είπε ο Γκάτμαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο κ. Ρόουζ «δεν θυμόταν» ότι είχε συναντήσει ποτέ την κα Κένεντι.

Η αγωγή αναφέρει ότι ο κ. Ρόουζ κάλεσε την κ. Κένεντι και ένα άλλο μοντέλο σε ένα πάρτι αλκοόλ και ναρκωτικών στη σουίτα του ξενοδοχείου του. Αν και η κα Κένεντι είπε ότι δεν την πείραζε μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Ρόουζ, στην οποία «έσπρωξε την Κένεντι στον τοίχο και τη φίλησε», η άποψή της για τον ροκ σταρ άλλαξε καθώς προχωρούσε η νύχτα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η κ. Κένεντι είδε τον κ. Ρόουζ να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις με το άλλο μοντέλο με τρόπο που ήταν «επιθετικός» και «φαινόταν επώδυνος για το μοντέλο».

Στη συνέχεια, η μήνυση ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής των Guns N’ Roses επιτέθηκε σωματικά στην κυρία Κένεντι σε μια οργισμένη σύγκρουση.

Ισχυρίζεται ότι την άρπαξε «από τα μαλλιά και την έσυρε στη σουίτα πίσω στην κρεβατοκάμαρά του». Η κ. Κένεντι ισχυρίζεται ότι αιμορραγούσε και προσπάθησε να φύγει, αλλά ο κ. Ρόουζ την συγκράτησε και προχώρησε σε σεξουαλική επίθεση.

Από την επίθεση, η κυρία Κένεντι έχει υποστεί «δια βίου συναισθηματικές, σωματικές, ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις» και έχει αναπτύξει «συμπτώματα παρόμοια με τη διαταραχή μετατραυματικού στρες» όταν ακούει τη μουσική των Guns N’ Roses, ισχυρίζεται η καταγγελία.

Η Δρ Αν Ολιβάριους, η οποία εκπροσωπεί την κυρία Κένεντι, ισχυρίστηκε ότι η μουσική βιομηχανία είχε επιτρέψει παρόμοια παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Είπε ότι ελπίζει ότι η γενναιότητα της κυρίας Κένεντι «βοηθά άλλα θύματα να βρουν τη φωνή τους» και θα λειτουργήσει ως «σημαντικό σημείο καμπής για τη μουσική βιομηχανία».

Η κυρία Κένεντι περιέγραψε για πρώτη φορά πτυχές του υποτιθέμενου περιστατικού στην αυτοβιογραφία της το 2016 “No One’s Pet” και στο ντοκιμαντέρ “Look Away” του 2021, το οποίο περιγράφει ισχυρισμούς κακοποίησης στη μουσική βιομηχανία, ανέφερε το περιοδικό Rolling Stone.

Ο Αξλ Ρόουζ έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά στο παρελθόν.

Οι πρώην σύντροφοι Έριν Έβερλι και Στέφανι Σέιμουρ κατηγόρησαν τον Αξλ Ρόουζ για σωματική κακοποίηση σε ένα εξώφυλλο του περιοδικού People το 1994, το οποίο η κ. Κένεντι την σημείωσε στην αγωγή της.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα