ΑΘΗΝΑ
21:10
|
27.04.2024
Πρόκειται για εξαγορά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ιταλίας από τον αμφιλεγόμενο Γαλλο-ισραηλινό επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ.
Κύρτσος για Αλεξία Μπακογιάννη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γιώργος Κύρτσος ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και μέλος της ομάδας Renew Europe, μίλησε στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη για τις αποκαλύψεις των Financial Times για τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ καθώς και την εμπλοκή της Αλεξίας Μπακογιάννη.

Ο Γιώργος Κύρτσος ζητεί να ερευνηθεί η μπλοκή της στην εξαγορά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ιταλίας από τον Γαλλο-ισραηλινό επιχειρηματία ο οποίος έχει καταδικαστεί για διαφθορά σε δύο χώρες και έχει εκκρεμή εντάλματα σύλληψης εις βάρος του.

«Όσα συμβαίνουν με την Αλεξία Μπακογιάννη και το διεθνές ενεργειακό παιχνίδι δισεκατομμυρίων θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών. Δεν υπάρχει έλεγχος του συστήματος εξουσίας γι’αυτό πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο» λέει χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την «κάλυψη της Ελληνικής και Κυπριακής Δικαιοσύνης στον αμφιλεγόμενο γαλλοϊσραηλινό δισεκατομμυρίουχο με τον οποίο συνεργάζεται και εκπροσωπεί η Αλεξία Μπακογιάννη. Αρνήθηκαν να εκτελέσουν  ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μετά την καταδίκη του στη Ρουμανία», ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε αν «μπορεί η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, μέλος του οικογενειοκρατικού συστήματος να μας εξηγήσει πως πλούτισε τόσο, ώστε να είναι μέτοχος σε διεθνή ενεργειακό όμιλο που εξαγόρασε το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα παραθέτει σειρά σημαντικών πληροφοριών για την Αλεξία Μπακογιάννη. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στα ταξίδια του Στάινμετζ σε Ρώμη και Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 τον «συνόδευε η Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία κατέχει μετοχές στην εταιρεία “GOI Energy” με έδρα την Κύπρο, στην οποία για κάποιο διάστημα υπήρξε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου», ότι «τον βοήθησε στην Κύπρο ως σύμβουλος επικοινωνίας όταν εκείνος προσπαθούσε να ακυρώσει την έκδοσή του στη Ρουμανία» και ότι «το υπόλοιπο 4% (σ.σ. της GOI Energy) είναι χωρισμένο ανάμεσα στην Completicos Holdings, στην οποία μέτοχος είναι η Αλεξία Μπακογιάννη, και τον Ιτζίκ Γκουρ, από το Ισραήλ».

Ο Στάινμετζ είχε καταδικαστεί το 2020 από τις ρουμανικές αρχές σε πέντε χρόνια φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς και είχε εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην Κύπρο. Η έκδοσή του, όμως, δεν προχώρησε μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Το ένταλμα αρνήθηκαν να εκτελέσουν Ιταλία και Ελλάδα.

Το 2021 ελβετικό δικαστήριο καταδίκασε τον Στάινμετζ για χρηματισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα