ΑΘΗΝΑ
21:48
|
17.05.2024
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την κλιμάκωση της βίας στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης σκοτώνοντας απόψε και έναν 12χρονο.
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει ανεμπόδιστος να δολοφονεί τους Παλαιστίνιους αμάχους και να συλλαμβάνει δεκάδες καθημερινά στη Δυτική Όχθη κλιμακώνοντας την κατοχική βία.

Απόψε, ένα 12χρονο παιδί προστέθηκε στον κατάλογο των εκατοντάδων θυμάτων της ισραηλινής κατοχής που έχασαν τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου ως σήμερα. Όπως έγινε γνωστό, ο 12χρονος μαθητής σκοτώθηκε στη διάρκεια εισβολής του στρατού στην πόλη Μπέιτα που βρίσκεται νότια της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη όταν δέχθηκε πυρά στο στήθος.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, WAFA, το παιδάκι πέθανε πριν καν μεταφερθεί με ασθενοφόρο της Ερυθράς Ημισελήνου στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Δεν ήταν το μοναδικό θύμα της ημέρας στη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ένας 46χρονος άνδρας σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού στο χωριό Μπούρκα, που βρίσκεται ανατολικά της Ραμάλας.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε πως οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο Παλαιστινίων που περνούσε τη γέφυρα τραυματίζοντας τους τρεις επιβαίνοντες. Ο ένας από τους τρεις ήταν ο 46χρονος που έχασε τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σε αυτό το φόντο, συνεχίστηκε και σήμερα το μπαράζ συλλήψεων Παλαιστινίων πολιτών από τον ισραηλινό στρατό. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν τουλάχιστον 76 Παλαιστίνιοι με τον συνολικό αριθμό τους από τις 7 Οκτώβρη να ανέρχεται σε τουλάχιστον 3.130.

Εισβολή του ισραηλινού στρατού σήμερα στο χωριό Μπούρκα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα