ΑΘΗΝΑ
08:58
|
20.05.2024
Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να περάσουν τη γιορτή των Ευχαριστιών στα κλειστά γήπεδα σχολείων του Κεντάκι.
Ο εκτροχιασμός του τρένου προκάλεσε διαρροή υγρού θείου, πυρκαγιά και επικίνδυνα αέρια στην ατμόσφαιρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σπίτια τους παραμονές της σημερινής γιορτής των Ευχαριστιών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν αργά το βράδυ της Τετάρτης πολλές εκατοντάδες κάτοικοι των κωμοπόλεων Λίβινγκστον και Πίνεϊ Μπραντς στο Κεντάκι των ΗΠΑ εξαιτίας του εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε υγρό θειάφι που πήρε φωτιά.

Κατά τον εκτροχιασμό τραυματίστηκε ελαφρά ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών CSX, στο ατύχημα ενεπλάκησαν 18 βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, εκ των οποίων δύο μετέφεραν υγρό θείο, μέρος του οποίου χύθηκε κατά τον εκτροχιασμό προκαλώντας φωτιά κοντά στην κωμόπολη Λίβινγκστον.

Ωστόσο ανησυχία δεν προκλήθηκε μόνον από την πυρκαγιά αλλά και από το γεγονός πως όταν γίνεται καύση υγρού θείου εκλύεται στην ατμόσφαιρα επικίνδυνο διοξείδιο του θείου που είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η περιοχή έκτοτε κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον κυβερνήτη του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, ώστε να γίνουν άμεσα διαθέσιμοι όλοι οι κρατικοί πόροι που αφορούν τέτοια ατυχήματα.

Η CSX κάλεσε επίσης τους κατοίκους που «ανησυχούν για την ασφάλειά τους» να φύγουν και να βρουν προσωρινό κατάλυμα σε ξενοδοχεία, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων, αναλαμβάνοντας η ίδια τα έξοδα. Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι των δύο κωμοπόλεων, αντί να οδηγηθούν σε άνετα δωμάτια ξενοδοχείου βρέθηκαν σε ράντσο του κλειστού γηπέδου σχολείων της περιοχής.

Τον περασμένο Μάρτιο εκτροχιάστηκε στο Οχάιο τρένο που μετέφερε χημικά προϊόντα μεταξύ των οποίων το πολύ εύφλεκτο και καρκινογόνο χλωριούχο βινύλιο προκαλώντας για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση 2.000 κατοίκων της περιοχής από τα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα