ΑΘΗΝΑ
12:55
|
02.05.2024
Σκοπός της συνόδου είναι η «περαιτέρω βελτίωση του συστήματος συλλογικής ασφάλειας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μινσκ μετέβη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν για τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας- CSTO, υπό την προεδρία του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ανάμεσα στα όσα θα συζητηθούν είναι η «περαιτέρω βελτίωση του συστήματος συλλογικής ασφάλειας, καθώς και επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα».

Στη σύνοδο θα παρευρεθούν οι πολιτικοί ηγέτες του Καζακστάν, Κιργιστάν, και Τατζικιστάν.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μια μέρα μετά την διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των G20, στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφορικά με τον πόλεμο, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να παύσει αυτή η τραγωδία» σχολιάζοντας ότι κάθε πόλεμος είναι εξίσου τραγικός, είτε είναι στην Ουκρανία, είτε στη Γάζα.

Απαντώντας σε ορισμένους ηγέτες οι οποίοι δήλωσαν ομιλίες τους ότι ήταν συγκλονισμένοι από τη συνεχιζόμενη «επιθετικότητα» της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως «Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μια τραγωδία», ενώ αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «εξολόθρευση» τον θάνατο αμάχων Παλαιστινίων.

Μάλιστα, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα