ΑΘΗΝΑ
04:24
|
26.06.2024
Δημοσκόπηση της «Maariv», πριν από τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς, εμφανίζει την αντιπολίτευση έτοιμη να κυβερνήσει αν γίνονταν αύριο εκλογές στη χώρα.
Δημοσκοπική κατρακύλα για τον Νετανιάχου και τον συνασπισμό του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού με επικεφαλής τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενήργησε η ισραηλινή εφημερίδα «Maariv» το διάστημα 15 και 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εάν οι Ισραηλινοί προσέρχονταν αύριο στις κάλπες ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα αποσπούσε 41 έδρες στην Κνεσέτ (ισραηλινή βουλή), ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκτοξεύονταν στις 79 έδρες.

Το κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, θα έπεφτε κάτω από το όριο του 3,25% που απαιτείται για την είσοδο στην Κνεσέτ. Το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Μπένι Γκαντς θα κέρδιζε 43 έδρες (έναντι 12 στις εκλογές του Νοεμβρίου 2022), ενώ το Λικούντ του Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα περιοριζόταν στις 18 έδρες (έναντι των σημερινών 32).

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 52% προτιμά τον Μπένι Γκαντς, το 27% τον και ένα 21% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Το 56% των ψηφοφόρων του Λικούντ πάντως εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο «Μπίμπι» πρέπει να ηγηθεί της χώρας, ενώ το 26% δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τον Μπένι Γκαντς. Αντίθετα, το 98% των ψηφοφόρων του κόμματος Εθνικής Ενότητας θεωρεί ότι ο Μπένι Γκαντς πρέπει να ηγηθεί του Ισραήλ.

Η δημοσκόπηση δεν απεικονίζει τυχόν αλλαγές στην κοινή γνώμη μετά τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για τετραήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα