ΑΘΗΝΑ
21:02
|
13.05.2024
Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.
Στο Λονδίνο τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει σήμερα το πρωί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να κυριαρχούν στην ατζέντα της συνάντησης.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού που θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους τους.

Λογικά το ΚΥΣΕΑ αυτό θα είναι και το τελευταίο για τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στις αρχές Ιανουαρίου, έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στη θέση του.

Λίγο νωρίτερα, στις 9:30 ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Μαρούφ Αμίν, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Προσήλωση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη θετική ατζέντα αλλά και κόντρα για τη Χαμάς (video)

Ξεκινά η δίκη για διαφθορά του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα