ΑΘΗΝΑ
23:14
|
04.05.2024
Η πρόταση υποβλήθηκε από το κόμμα «Βαρκελώνη από Κοινού» της πρώην δημάρχου, Άδα Κολάου, και υποστηρίχθηκε από το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» του δημάρχου Τζάουμε Κολμπόνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης υπερψήφισε σήμερα την πρόταση να διακοπούν όλες οι σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, έως ότου να υπάρξει μια μόνιμη κατάπαυση πυρός.

Η πρόταση υποβλήθηκε από το αριστερό κόμμα «Βαρκελώνη από Κοινού» της πρώην δημάρχου, Άδα Κολάου, και υποστηρίχθηκε από το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» του δημάρχου Τζάουμε Κολμπόνι.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα τα υπερασπίζεσαι με το να επιλέγεις την σωστή πλευρά, όχι με το να κάνεις τα στραβά μάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά η Άδα Κολάου.

Ο σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η καταδίκη όλων των επιθέσεων εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τόσο από τη Χαμάς όσο και από το Ισραήλ, καθώς και «οποιασδήποτε συλλογικής τιμωρίας, αναγκαστικού εκτοπισμού, συστηματικής καταστροφής κατοικιών και αστικών υποδομών, καθώς και ο αποκλεισμός των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα κύρια εμπόδια για τη μακροχρόνια ειρήνη είναι «η κατοχή και ο αποικισμός των παλαιστινιακών εδαφών», αλλά και η «άρνηση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» από πλευράς Ισραήλ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Καταλανοί διακόπτουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ, σε αντίστοιχη απόφαση είχε φτάσει και η πρώην δήμαρχος τον περασμένο Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα