ΑΘΗΝΑ
18:06
|
03.05.2024
Αυστηρότεροι κανονισμοί και ποινές φυλάκισης προβλέπει η αλλαγή της νομοθεσίας όσον αφορά την οπλοφορία και οπλοκατοχή στη Τζαμάικα ώστε να παταχθεί η ένοπλη εγκληματικότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Τζαμάικας εργάζονται τώρα για την τροποποίηση του νόμου για τον έλεγχο των όπλων ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι κανονισμοί ως μέρος των προσπαθειών για τη μείωση του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας στους δρόμους της χώρας.

Σύμφωνα με την Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών, η διαδικασία ακολουθεί τον εντοπισμό παρατυπιών στην εφαρμογή του εργαλείου που οδήγησαν σε ασυνέπειες κατά τη διάρκεια ορισμένων νομικών διαδικασιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλά υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες προτείνουν περισσότερο χρόνο φυλάκισης για όσους έχουν παράνομα όπλα, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση υπό όρους σε όσους καταδικάστηκαν για τέτοια αιτία και διερευνώντας περαιτέρω την κατοχή πυρομαχικών σε οχήματα.

Η Τζαμάικα επιδιώκει να περιορίσει τις βίαιες συμμορίες στην επικράτειά της, όπου σχεδόν καθημερινά υπάρχει θάνατος αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών σχολικής ηλικίας.

Αυτήν την ώρα, στην ενορία (συνοικία) της Αγίας Αικατερίνης ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι αύριο και όσο παραμένει σε ισχύ ο πληθυσμός πρέπει να μείνει σπίτι του.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλες οι προσπάθειες για κατάσχεση παράνομων όπλων, έλεγχο της διακίνησης όπλων και αυστηρότερους περιορισμούς στην πρόσβαση σε νόμιμα όπλα πρέπει να θεωρηθούν ως δυνητικά ευεργετικά μέτρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει πάντα άμεση σύνδεση μεταξύ του ελέγχου των όπλων και της ανασφάλειας, και αυτά τα μέτρα από μόνα τους δεν θα είναι επαρκή για την καταπολέμηση του ένοπλου εγκλήματος στην Τζαμάικα, οι ρίζες του οποίου είναι πολύ βαθύτερες από την απλή πρόσβαση στα όπλα.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, για να μειωθεί σημαντικά η ένοπλη εγκληματικότητα στην Τζαμάικα, οι στρατηγικές ελέγχου των όπλων πρέπει να συνοδεύονται από στρατηγικές για τον έλεγχο των ένοπλων συμμοριών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεσμών ασφάλειας και δικαιοσύνης, εκτός από την αντιμετώπιση των υποκείμενων συνθηκών φτώχειας, της ανισότητας και της έλλειψης ευκαιριών στις υποβαθμισμένες περιοχές της Τζαμάικα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα